Ctrl Slim

Ctrl Slim е хранителна добавка, разработена за контрол на телесното тегло при пациенти с метаболитни нарушения, предиабет, диабет и други хронични неинфекциозни заболявания.

Здравословното телесно тегло е ключов фактор за физическо и психично здраве. Затлъстяването значително повишава риска от развитие на голям брой заболявания, включително метаболитен синдром, диабет, остеоартрит, сърдечносъдови заболявания като артериална хипертония, сърдечна недостатъчност и други. Редукцията на 5-8% от телесното тегло сред затлъстели има огромно позитивно влияние върху здравословното състояние.

 

Ctrl SlimПоказания

  1. Помощно средство в борбата със затлъстяването и абнормални съотношения между мускулна маса и мастна тъкан (в полза на мазнините).
  2. При недостиг на енергия.
  3. Подпомага укрепването на мускулите и изгарянето на мазнините.
  4. Спомага за забързване на метаболизма.
  5. Подпомага функцията на храносмилателната система.

Състав

 

 Ctrl Slim комбинира 7 мощни съставки в дневна доза:

 

Л-Карнитин – 272 мг

Плодов екстракт от Ацерола – 300мг, от които Витамин С – 51мг

Разтворима какаова пудра, източник на фибри – 140мг

Кофеин – 100мг

Екстракт от горчив портокал – 100мг, от които биофлавоноиди – 10мг

Екстракт от плода мангостин – 100мг, от които мангостин – 20мг

DHEA – 20мг

С какво допринася всяка една от съставките в цялостната формула?

  • Л-карнитин

 

Л-карнитинът е аминокиселина, която се синтезира в човешкото тяло от аминокиселините лизин и ментионин. Съдържа се в някои храни като месо (в най-голямо количество в говеждо и агнешко месо) и млечни продукти. Основната функция на л-карнитина е транспорт на мастни киселини в митохондриите на клетките, където мастните киселини изгарят и така служат като източник на енергия.

Ползи

  1. Участва в регулацията на кръвната захар и инсулиновата чувствителност – това прави л-карнитин ефективно помощно средство в борбата с метаболитния синдром, предиабета и диабета

Натрупването на ацилови и ацетилови групи в клетката значително намалява инсулиновата чувствителност. Редуцирането на тези групи става чрез извеждането им от клетките и екскреция чрез урината или чрез вкарването им в митоходриите на клетките, където се използват по време на бета-оксидацията  (ацетил-Л-карнитин има значително участие в този процес) . Суплементирането с л-карнитин подпомага транспорта и бета-оксидацията на триглицериди, което значително понижава нивото им в кръвта. Продължителната и честа употреба води до понижаване на висцералната мастна тъкан – основен проблем при метаболитния синдром идиабета

  1. Облекчава мускулната болка и намалява умората при претоварване.

 

Механизмът на действие на л-карнитин за понижаване на мускулната болка е все още неизвестен. Хипотезата е, се повишава кръвния поток към мускулите, което намалява оксидативния стрес и подобрява клетъчната сигнализация.

 

  1. Положителен ефект при пациенти със сърдечносъдови усложнения – сърдечна недостатъчност, аритмия, артериална хипертония, миокарден инфаркт

 

  1. При проблеми с щитовидната жлеза – основно при хипертиреоидизъм

 

Л-карнитин блокира проникването на свръхпроизведените тиреоидни хормони в клетките и ефектът им при свръхпроизводство не се проявава. Това ограничава чувството на раздразнение, нервна напрегнатост, тремор, топли вълни.

 

Според изследвания, продължителният прием на л-карнитин води до намаление на размера на щитовидната жлеза и понижаване секрецията на тиреоидни хормони в състояние на хипертиреоидизъм.

 

  1. Понижава чувството на нервност и тревожност

 

  1. При еректилна дисфункция

В проучвания за л-карнитин се наблюдава подобрение в качеството на сперматозоидите сред мъже с фертилни проблеми.

Л-карнитин за понижение на телесното тегло

Участието на л-карнитин в комплексните терапии за редукция на теглото се дължи на основната функция на аминокиселината – пренос на мастни киселини в митохондриите на клетката, където те изгарят и служат като основен източник на енергия. Мазнините намаляват количеството си в организма, а използването им като основен източник на енергия намалява апетита и чувството на глад.

Л-карнитин облекчава симптомите на мускулна треска и подобрява възстановяването след тренировка. Това повишава енергията и желанието за физическа активност.

Може ли да очаквате станични ефекти?

 

Л-карнитин е безопасно вещество и не оказва странични ефекти при прием в препоръчителни дози.

За да може организмът да произвежда по-голямо количество л-карнитин, е необходимо наличие на витамин Ц. За повишено количество естествено синтезиран в тялото л-карнитин, Есте Фарма добавя в Ctrl Slim и витамин Ц.

 

2) Витамин С

 

Аскорбинова киселина или витамин С е есенциален водоразтворими  витамин, т.е. той не се биосинтезира в тялото и трябва да бъде приет чрез храна и/или хранителни добавки. 

Съдържа се в плодовете и зеленчуците в суров вид, включително портокали, киви, ягоди, брюкселско зеле, спанак, броколи и др. Препоръчителната дневна доза е 75мг за жени и 90мг за мъже.

Основната функция на витамин С е антиоксидант и ензимен кофактор. Освен това витамин Сзасилва активността на други антиоксиданти като витамини А и Е.

 

Ползи

 

Ползите от витамин С са безброй, като по-важните от тях са:

 

  1. Подсилва имунната система

 

Като силен антиоксидант в тялото, витамин С обезврежда вредни за клетките радикали. Кумулацията на свободни радикали в тялото е причина за оксидативен стрес, който се свързва с голям брой хронични заболявания.

 

Проучвания показват, че приемът на витамин С повишава до 30% количеството на антиоксиданти в кръвта и организмът започва да се бори по-ефективно с възпалението.

 

Освен това, витамин С повишава производството и подобрява функцията на белите кръвни клетки. Те от своя страна откриват и разрушават вируси, бактерии и ракови клетки.

 

  1. Витамин С помага при отслабване

 

Учени са изследвали две групи от доброволци: едните с ниски, а другите с нормални нива на витамин С в кръвта. Проверката  за изгаряне на мазнините в кръвта  един час след хранене, показва, че хората в първата група изгарят 25% по-малко мазнини от втората група.

 

  1. Предотвратява дефицита на желязо, като подобрява неговата абсорбция

 

Витамин С подобрява превръщането на трудноусвоимо желязо, от растителни източници най-често, в лесно усвоимо. Тази функция е особено важна за пациенти, които не консумират месо.

 

По този начин витамин С може да предотврати развитието на желязодефицитна анемия.

 

  1. Предпазва мозъка

 

Най-високи концентрации на витамин С са открити в нервната тъкан. Витамин С има много важна роля за мозъка, като го предпазва от кислородна недостатъчност.

Проучвания доказват, че оксидативният стрес в близост до главния мозък, гръбначния мозък и нервните клетки повишава риска от деменция. Благодарение на антиоксидантните си свойства, витамин С успешно се бори с оксидативния стрес.

 

  1. Витамин С спомага за по-бързо заздравяване на рани

 

Витамин С участва в синтеза на колаген – главен протеин в изграждането на съединителната тъкан. Приема на необходимите дневни дози витамин С подпомага по-бързото заздравяване на раните и поддържане на кожата в добро състояние.

 

  1. Подобрява усвояването на калций

 

Витамин С участва в усвояването на калций, което спомага за формирането на костите, растежа, бързото и безпроблемно зарастване на костите при счупвания.

 

Може ли да очаквате станични ефекти?

 

Витамин С е безопасно вещество и не оказва странични ефекти при прием в препоръчителни дози.

 

Приемът на витамин С е препоръчително да се комбинира с биофлавоноиди, които подобряват усвояването му. Добавяйки биофлавоноиди от горчив портокал в Ctrl Slim, усвояването на витамин С значително се повишава.

3) Биофлавоноиди от горчив портокал

 

Биофлавоноидите са естествени антиоксиданти. Причисляват се към групата на витамин Р, въпреки че те не са същински витамини. Биофлавоноидите повишават абсорбцията на витамин Си го предпазват от окисление, затова е препоръчително да се приемат заедно.

 

Биофлавоноидите са растителни субстанции и не могат да се произвеждат в човешкото тяло, а се приемат с храната. Източници на биофлавоноиди са главно плодовете и зеленчуците, включително чушки, портокали, череши и др. Други източници са виното, билки и техните сухи екстракти – глог, шипка, бъз, чайове от тях.

 

 

Представители от групата на флавоноидите са рутин, кверцетин, цитрин, хисперидин и много други.

Ползи

 

Биофлавоноидите имат следните важни за организма свойства:

  1. Антибактериален ефект
  2. Защитават кръвоносните съдове и подпомагат кръвообращението

 

Биофлавоноидите предпазват от тромбоза, тъй като намаляват съсирването на тромбоцитите. Освен това, те подобряват елстичността на малките кръвоносни съдове, което се явява и профилактика срещу инсулти и други сърдечносъдови усложнения.

 

  1. Стимулират производството на жлъчен сок, което е важно за доброто храносмилане

 

  1. Антиоксидантен ефект

 

Биофлавоноидите имат по-мощен антиоксидантен ефект дори от витамин С, А и Е. Те подпомагат изчистването на организма от токсини в дългосрочен период. Това е причина за профилактичния ефект на биофлавоноидите срещу някои видове рак, както и срещу интоксикация на организма.

 

  1. Предпазват от/при диабет

 

Някои биофлавоноиди предпазват LDL холестерола от окисление. Други въздействат благотворно върху свързаната с диабета катаракта.

 

 

Може ли да очаквате странични ефекти?

 

Биофлавоноидите са безопасни вещества и не оказват странични ефекти при прием в препоръчителни дози. Превишаването на дневните дози може да предизвика диария.

4) Фибри

Източник: https://familydoctor.org/fiber-how-to-increase-the-amount-in-your-diet/

Ролята на фибрите за организма и главно за храносмилателната система е безспорна. Фибритеса хранителни вещества от групата на въглехидратите, които трябва да се приемат ежедневно с храната. Препоръчителната дневна доза фибри е 25-30г за жени и 30-38г за мъже. Източници на фибри са плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни.

Ползи

Отслабването и стомашния комфорт са немислими при липсата на фибри. Ето някои от свойствата на фибрите, които ги правят задължителен съюзник в борбата със затлъстяването:

  1. Фибрите регулират работата на храносмилателната система и подобряват храносмилането.

Фибрите имат лек лаксативен ефект, което позволява редовна дефекация и не позволяват да се стигне до запек. Те спомагат за нормална чревна перисталтика, като увеличават обема и теглото на екскрементите и им придават по-мека консистенция.

 

  1. Фибрите засищат глада, което намалява завишената консумация на храна и желанието за ‘’забранени’’ храни.

Фибрите нямат хранителна стойност, тъй като не се разграждат с отделяне на калории. Те изгарят калории, тъй като организма полага повече усилия за храносмилането им. Храни, богати на фибри, карат тялото да гори повече калории, отколкото те съдържат и тялото изпада в калориен дефицит без чувство на глад. По този начин, организмът е сит с прием на много по-малко калории, а стомашните спазми, причинени от глада, са туширани.

  1. Фибрите оптимизират нивата на кръвната захар, което е важно не само за отслабването, но и за поддържане на здравословно състояние при предиабет и диабет.

Оптимизирайки нивата на кръвната захар, фибрите намаляват дневната нужда от секреция на инсулин, като щадят панкреаса.

  1. Фибрите абсорбират голяма част от токсините, поети с храната – те са наричани още детоксикаторите на организма.

Фибрите са вещества с голям обем, което определя техния очистващ ефект. Те поемат от чревния тракт и дебелото черво всички токсини, мастни наслагвания, холестерол и канцерогени. Така обусляват бързото им отделяне и детоксикирането на организма.

  1. Фибрите намаляват количеството на LDL холестерола в кръвта, тъй като затрудняват пълното усвояване на някои мазнини и предпазват от атеросклероза и кардиоваскуларни усложнения.
  1. Фибирите увеличават разнообразието на бактериалната микрофлора и повишават производството на късоверижни мастни киселини.

Част от групата на фибрите действат като пребиотици – те стимулират селективно производството, растежа и активността на полезни за микрофлората бактерии. Това е причина богата на фибри диета да намалява честотата и продължителността на диария.

  • Kофеин

 

Кофеинът е основна съставка на кафето, което го прави най-използваният в световен мащаб психостимулант. Освен че животът сутрин не започва преди кафето (метафорично казано, разбира се), вижте кои са другите ползи на кофеина.

 

Ползи

 

  1. Кофеинът забързва метаболизма и подпомага загубата на телесно тегло.

 

Клинично доказано е, че кофеинът забързва метаболизма с около 11%, а горенето на мазнини с 13%.

 

Консумацията на около 100мг кофеин на ден, изгаря 25-30 допълнителни калории, което е около 300-400г от телесното тегло на седмица.

 

  1. Кофеинът подобрява спортните постижения.

 

Кофеинът повишава използването на мазнините като източник на енергия. Това забавя използването на складираната в мускулите глюкоза (основен енергиен източник) и мускулната умора настъпва по-късно.

 

Проучвания показат, че използването на 5мг/кг кофеин 1 час преди тренировка, повишава издържливостта с около 5%.

  1. Кофеинът служи като естествена профилкатика срещу сърдечносъдови нарушения и диабет тип 2.
  2. Кофеинът предпазва черния дроб – той може да намали риска от цироза с до 84%!
  3. Кофеинът подобрява настроението и функцията на мозъка.

 

Кофеинът може да блокира сигналната молекула аденозин в мозъка. Това повишава секрецията на допамин и норепинефрин, което води до повишаване на настроението и подобряване работата на централна нервна система.

 

Проучвания показват, че кофеинът намалява риска от депресия с 13%. Тази ползва от кофеина има положително влияние и при невродегенеративни заболявания като Алцхаймер, синдром на Паркинсон, множествена склероза.

 

Може ли да очаквате странични ефекти?

 

Кофеинът е безопазен психостимулант. Използването на до 400мг кофеин на ден не води до проявата на странични ефекти. При употреба над 400мг на ден могат да се проявят странични ефекти като тремор, умора, леко повишение на кръвното налягане, проблем със заспиването.

 

Внимание: честата продължителна употреба на кофеин води до привикване!

 

6) Мангостин

 

Мангостин е тропически плод с червеникав до тъмно лилав цвят, познат от древни времена в континентите Азия и Африка. Наричан е още “Кралицата на плодовете” и се използва за лечение на различни здравословни проблеми.

Източник: https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/mangosteen.html

Мангостин е богат на хранителни вещества, включително витамини, минерали, фибрибиофлавоноиди от групата на антоцианите, катехинови танини. Мангостин се отличава от другите плодове по това, че в кората си съдържа повече от 40 вещества с антиоксидантно действие от групата на ксантоните – тези вещества имат силно антибактериално, противовирусно, антимикотично и противовъзпалително действие.

Ползи

 

  1. Намалява нивата на кръвната захар при диабетици, като подпомага функцията на инсулина.
  2. Спомага за поддържане на здравословно телесно тегло, като понижава холестерола и редуцира мазнините.
  3. Повишава енергията, без употребата на други стимуланти.
  4. Подобрява функцията на стомашно-чревния тракт и облекчава състоянията на запек и диария.
  5. Противовъзпалителното действие на ксантоните облекчава процесите на възпаление и болката около ставите и мускулите, което е особено подходящо при физическо претоварване.
  6. Подпомага за понижаване нивата на депресия и чувството за тревожност, които често съпътстват терапиите за редукция на теглото.
  7. Засилва имунната система.
  8. Ксантоните обуславят противоракови свойства. Те инхибират клетъчния растеж при рак на дебелото черво и показват потенциал за развитие като агенти за преотвратяване на рак.
  9. Кардиопротективен ефект. Мангостин може да бъде използван за намаляване риска от инсулт и миокарден инфаркт, тъй като повлиява антиоксидантната система за защита на тъканите и липидната пероксидация по време на инсулт и инфаркт.

 

7DHEA (Дехидроепиандростерон)

 

ДХЕА е стероиден хормон с андрогенен характер, чиято абревиатура идва от името на веществото дехидроепиандростерон. ДХЕА e хормонът с най-високо количество в човешкото тяло и се произвежда естествено в надбъбречните жлези от холестерол. Наричан е още ‘’хормон на мъжката сила”, тъй като влияе директно върху нивата на тестостерон. Освен че повлиява метаболизма на тестостерон, ДХЕА се конвертира още и в естроген и други хормони.

 

Ползи

 

  1. ДХЕА е анаболен хормон, който спомага за покачване на чиста мускулна маса и подпомага по-лесното изчистване на мазнини чрез разграждане на мастните депа.

 

Учение установяват, че ДХЕА активира рецептори, отговорни за процесите на метаболизиране на мазнини. Тези рецептори повлияват сложна верига от процеси, като крайният резултат е понижено складиране на мазнини при повишен калориен прием. Изключително благоприятно е действието на ДХЕА по време на менопауза, тъй като акумулацията на абдоминални мазнини, свързана с напредване на възрастта, дава на заден ход.

 

  1. Осъщестява контрол върху нивата на кръвната захар и холестерола.

 

  1. Повишава устойчивостта към физическо натоварване.

 

  1. Намалява нивата на стрес и депресия.

 

ДХЕА е естествен антагонист на кортизола – хормона на стреса. Кортизолът е хормон с деструктивен ефект към секрецията на инсулин и към  физиологичното и анатомичното състояние на мускули, кости, кожа. Нормалните нива на ДХЕА поддържат равновесието кортизол – ДХЕА и по този начин нежеланите ефекти на кортизола са инхибирани.

 

  1. Засилва имунната система.

 

  1. Намалява кръвното налягане.

 

Можете ли да очаквате странични ефекти?

 

Проепоръчителната дневна доза не води до нежелани ефекти. Дози, по-високи от 25мг на ден, могат да причинят нежелание мъжки черти.

 

Да не се превишава препоръчителната дневна доза!

 

Заключение

 

Mного информация, нали? Нека обобщим най-важните изводи:

Ctrl Slim е специално разработена хранителна добавка, която съдържа коктейл от природни съставки с доказан синергичен ефект. Освен че подпомага здравословното редуциране на телесното тегло, комбинацията от съставките благоприятства здравословното състояние като цяло и служи за профилактика на усложненията при диабетици и пациенти с други хронични неинфекциозни заболявания.

 

Ето защо, ако имате нужда от балансиране на теглотo, докато се борите с диабетa – Ctrl Slim е хранителната добавка, от която имате нужда. Така че не се колебайте да посетите нашия уебсайти да поръчате своевременно.

Болестите са неизбежни и непредсказуеми. Изкуството да се борим с тях , обаче, зависи от Вас и от Este Pharma.