Есте Фарма – решението при метаболитен синдром

Кои сме ние?

Есте Фарма е нова и иновативна марка, която осигурява висококачествени хранителни добавки, подходящи за пациенти с метаболитен синдром и хронични неинфекциозни заболявания като предиабет, диабет, сърдечно-съдови нарушения. Хранителните добавки са резултат  от колаборацията между водещи научни организации и бутиков високотехнологичен производител. Нашата цел е да подобрим превенцията и профилактиката на сериозни състояния, причинени отстресзатлъстяване и нездравословен начин на живот.

Защо “решението при метаболитен синдром”?

Метаболитният синдром може да се разглежда като заболяване или предразположение към нарушения, но както и да бъде разгледан, това не променя факта, че той е причина за голям брой състояния, които застрашават здравето и живота на нарастващ брой от населението. Метаболитният синдром няма определени симптоми, поради което голям брой от пациентите не се диагностицират навреме. Истината е, че медицинските специалисти бързо и лесно могат да диагностицират това състояние – това е едно от многото доказателства за значението на профилактичните прегледи.

 

Метаболитният синдром засяга, както деца, така и възрастни, като честотата му нараства с възрастта.

Кои са рисковите фактори?

  • Нездравословно хранене – първа и главна причина за метаболитния синдром в съвременния свят! Съвременният човек поема средно 4 пъти по-голямо количество храна, отколкото му е нужна. Храната е преработена, с ниско съдържание на витамини и минерализа сметка на високото съдържание на сол и захар в състава. И не само това – храненето е нередовно, често прието бързо и на крак в прекалено големи порции!
  • Заседнал начин на живот – липсата на спорт в съчетание с работата в офис – изключително важен фактор, който често се пренебрегва.
  • Стрес – този фактор води до хормонални нарушения в организма, които допринасят за затлъстяването.
  • Липса на сън – този фактор може да бъде предизвикан от стрес, липса на време и др., като също води до сериозни хормонални нарушения.
  • Съвкупността от споменантите по-горе ключови фактори забавя метаболизма, което води до затлъстяване, съпроводено с понижен имунитет на организма. Затлъстяването в комбинация с понижен имунен отговор са причина за метаболитен синдром с чести усложнения. Усложненията са разнообразни и голям брой, като включват сърдечно-съдови нарушения, атеросклеротични процеси, захарен диабет, ставни нарушения и т.н.

Каква е ролята на Есте Фарма?

Хранителните добавки на марка Есте Фарма са 5 висококачествени продукта, които имат за цел да осигурят необходимите вещества за специфичните индивидуални нужди на организма. Есте Фарма продуктите са разработени с таргет рисковите фактори и усложенията, свързани с метаболитния синдром и хронични неинфекциозни заболявания. Приемането на хранителните продукти Есте Фарма подпомагат за редуциране тежестта на усложненията до тяхното пълно изчезване, както и подпомагат редуциране силата до премахване на ключовите фактори.

 

Хранителните добавки Есте Фарма в комбинация с рационално хранене, повишена физическа активност и редовни профилактични прегледи биха могли значително да подобрят здравословното състояние на организма.

Продукти

Продуктите Este Pharma са разработени за пациенти с риск от метаболитен синдром и хронични неинфекциозни заболявания. Нашите продукти не съдържат захар, сол и алергени като пшеница, глутен, соя, мляко, яйца. Не съдържат консерванти! Продуктите са високотехнологично произведени по изискванията за Добра Производствена Практика.

 

  • Ctrl Slim

Ctrl Slim е продукт, разработен за пациенти с метаболитен синдром, предиабет и диабет, който подпомага загубата и контрола на телесното тегло.

 

Ctrl Slim служи като помощно средство срещу затлъстяване и абнормални съотношения между мускулна и мастна

тъкан в полза на мазнините. Комбинацията от 7 биактивни съставки подпомага възвръщането на енергията през деня, редуциране на умората, укрепване на мускулите, както и подпомага процеса на изгаряне на мазнините.

Ctrl Slim е страхотно допълнително средство в комплексната терапия при борба със затлъстяването.

 

Ползи за Вашето здраве:

 

– Снабдява организма с биофлавоноиди, алкалоиди и витамин Ц;

– Подпомага процесите на храносмилане и усвояване на хранителните вещества;

– Добър помощник за подсилване на имунната система;

– Оптимално помощно средство в борбата с излишните килограми.

 

Предимства на добавката:

 

– Източник на суперхрани: Биофлавоноиди от Citrus Aurantium;

– Източник на антиоксиданти: кофеин, витамин Ц;

– Без желязо – не дразни стомашно-чревния тракт.

 
  • Ctrl Herz

Ctrl Herz е диетичен суплемент, разработен за пациенти с метаболитен синдром, предиабет и диабет, който подпомага поддържането на оптимално състояние на сърдечно-съдовата система.

 

Рискът от сърдечно-съдови усложнения при метаболитен синдром, особено при диабетиците, е с нарастваща тежест и честота. Сърдечно-съдовите усложнения са причина номер 1 за намаляване качеството на живот и преждевременна смърт. Те засягат не само сърдечниямускул, но и кръвоносните съдове във всички органи и системи.

 

Ctrl Herz е продукт, разработен с цел подобряване на сърдечно-съдовата функция. Комбинацията от 11 биоактивни вещества подпомага поддържането на оптимално съотношение на липидните фракции, което предотвратява прогресията на атеросклеротичните процеси. Освен това, продуктът е източник на висококачествени антиоксиданти, които се борят с вредните радикали в организма.

 

Ctrl Herz е помощно средство в поддържането на нормално кръвно налягане, добра помпена функция на миокарда, протекция на кръвоносните съдове, повишен имунитет, понижено чувство на умора и стрес и т.н.

 

Ползи за Вашето здраве:

 

– Снабдява организма с небходимите дневни нужди от витамин Б комплекс;

– Подпомага оптимизиране на метаболитните процеси в тялото;

– Подпомага за поддържане на имунитета.

 

Предимства на добавката:

 

– Богат източник на антиоксиданти;

– Съдържа натурални съставки;

– Без желязо – не дразни стомашно-чревния тракт.

 

  • Ctrl Vit

Ctrl Vit e диетичен суплемент, разработен за пациенти с метаболитен синдром, предиабет и диабет, който подпомага регулацията на нивата на стрес и подобряването на съня.

Ctrl Vit е продукт, който снабдява организма с жизненоважни витамини и растителни екстракти, които подпомагат укрепване на цялостното състояние на оганизма.

 

Витамините (‘’vita” – живот, “amin” – азот) са вещества с жизненоважно значение за организма.

Те участват в усвояването на хранителните вещества, синтеза на ензими, растежа, чернодробната функция, функцията на жлезите с вътрешна секреция. Витамините спомагат функциите на нервната, ендокринната, храносмилателната и имунната система. Липсата на витамини води до авитаминоза или хиповитаминоза, които увреждат процесите в организма и водят до голям брой различни здравословни проблеми.

Ползи за Вашето здраве:

– Поддържа тялото в добро физиологично състояние;

– Снабдява тялото с жизненоважни витамини;

– Повишава имунитета;

– Подпомага процесите на храносмилане и усвояване на хранителни вещества;

Предимства на добавката:

– Натурален източник на антиоксиданти;

– Източник на суперхрани: зелен чай и екстракт от акай бери;

– Не съдържа желязо – не дразни стомаха.

  • Ctrl Sleep

Ctrl Sleep е диетичен суплемент, разработен за пацинети с метаболитен синдром, предиабет и диабет, който подпомага пълноценната почивка чрез подобряване качеството на съня.Комбинацията от 11 биоактивни съставки обуслява релаксиращ, анксиолитичен и невропротективен ефект. Продуктът подпомага отпускането на мускулите, редуциране нивата настрес, редуциране на нощната активност, което води до по-бързо и лесно заспиване, по-пълноценна почивка.

 

Сънят е ключов фактор за доброто здравословно състояние. Той е отговорен за физическото и психическото възстановяване. Докато спим, нашият мозък селективно премахва и съхранява информация, мускулите си почиват, а организма обезврежда невротоксини, регенерира клетки и тъкани и т.н. Безсънието води до хормонален дисбаланс, повишен апетит, ставаме по-уязвими на стрес и т.н., което води до влошаване на здравословното ни състояние и повишаване честотата и тежестта на усложненията особено при състояния на предиабет и диабет.

Ctrl Sleep подпомага за значително подобряване качеството и продължителността на съня.

 

Ползи за Вашето здраве:

 

– Подпомага възстановяването на здравословен и пълноценен сън;

– Подпомага регулацията на оптималния циркаден ритъм;

– Редуцира умората и нивата на стрес;

– Повишава имунната система.

 

Предимства на добавката:

 

– Източник на антиоксиданти;

– Витамини, минерали и регулиращи съня хормони в 1 капсула;

– Натурални съставки;

– Не съдържа желязо – не дразни стомаха.

 

  • Ctrl Immun

Ctrl Immun e диетичен суплемент, разработен за пациенти с метаболитен синдром, предиабет и диабет, който подпомага подсилване на имунната система.

 

Функцията на имунната система е да разпознава чужди за организма вещества и организми и да ги обезврежда, чрез реакция антиген-антитяло. Метаболитният синдром и хронични неинфекциозни заболявания често се свързват с понижен имунитет поради лошата абсорбция на хранителни вещества и други фактори. Пониженият имунитет е съпроводен с по-чести  и продължителни вирусни и бактериални инфекции, лесна уморяемост, трудно заспиване, депресия и други последствия. Поддържането на имунитета е от жизненоважно значение за доброто здраве и липсата на усложнения

Ctrl Immun e продукт от природни съставки, който подпомага подсилването и поддържането на имунитета.

 

Ползи за Вашето здраве:

 

– Подобрява функцията на имунната система;

– Поддържа добър енергиен тонус през деня и подобрява издържливостта;

– Поодобрява здравословното състояние;

– Антиоксидантно, регенериращо и енергизиращо действие.

 

Предимства на добавката:

 

– Богат източник на витамини и минерали;

– Съдържа ценни биоактивни вещества и екстракт от гъби от едни от най-изучаваните гъби, подобряващи имунната система дори и при много тежки състояния: Шийтаке, Мейтаке, Рейши и Херикум.;

– Проучвания показват синергизъм в действието на гъбите – комбинацията им в един продукт е със значително по-ефективно действие, отколкото употребата им по отделно. ;

– Продукт, богат на полизахариди (бета глюкани), протеини, тритерпени, витамин Д, йони и други субстанции с лечебен ефект.

 

Източници:

  1. http://www.dentzlabs.de
  2. http://www.metaboliten-sindrom.bg
  3. https://cqlo.info/vitamini/
  4. https://aestheticbyscience.com
  5. https://www.puls.bg/aktsenti-c-16/kakvi-sa-simptomite-na-ponizhen-imunitet-n-18268